Wandelen in Brabant

Met de wandelknooppuntenroute raakt u niet uitgekeken in de omgeving van Handel en gemeente Gemert

Wandelroutes

Op de website van Routesinbrabant.nl kunt u verschillende wandelroutes vinden. U kunt ook online wandelkaarten bestellen, zodat u optimaal bent voorbereid. Brabant wandelroutes.

Bekijk deze mooie route eens, op route.nl vind je nog meer fietsroutes en wandelroutes in Nederland, België en Duitsland
Bekijk deze mooie route eens, op route.nl vind je nog meer fietsroutes en wandelroutes in Nederland, België en Duitsland

Wandelroute in Handel

In het Brabantse Handel heeft het ‘Rijke Roomse Leven’ vele sporen nagelaten. Dit bekende bedevaartsoord is trots op zijn Onze Lieve Vrouw Ten Hemelopnemingskerk met Processiepark, en kapelletjes langs de Keskesweg. Maar ook de natuur rond Handel is de moeite van een bezoek waard. U wandelt door het mooie Strijbos, over lange eikenlanen en langs beekjes. Dat u van wandelen honger en dorst krijgt, weten ze in Handel maar al te goed. In de diverse etablissementen rondom de kerk kunt u zich naar hartenlust voeden en laven. Maar bezoek eerst ’t Museumke met zijn klederdracht, poffers en mutsen.

Wandelen in de Peel

U wilt genieten van de natuur. Een van de mooiste natuurgebieden van Brabant is de Peel. Dit gebied ligt op de grens van Brabant en Limburg en omvat vele wandelroutes. Deze kunt u onder meer vinden op de website van Staatsbosbeheer. De Groote Peel is een van de laatste restanten van een eens zeer uitgebreid hoogveengebied. Een bezoek aan het Natuurhistorisch Museum ‘De Peel’ (voorheen Jan Vriends) in Asten zou een goed begin zijn van deze tocht. Hier vindt u informatie over de Flora en Fauna van de Peel. U treft er een kruidentuin aan, een vlindercollectie, een insectarium en een bijenhal. Een andere bekende bezienswaardigheid in dit dorp is het Nationaal Beiaard Museum. Meer info over wandelen in de Peel.

GPS tocht

Korte beschrijving: Een wandelroute van 18 kilometer langs het Boerenbondsmuseum in Gemert. Er zijn verkorte versies van 9 en 8 km van deze wandeling beschikbaar. De wandeling start op het kleine parkeerplaatsje ten zuiden van het Kasteel in Gemert. De route kan in beide richtingen worden gelopen. Pauze is onderweg op de hoek bij zicht op Huize Padua. Ook starten bij de Kerk in Handel is mogelijk. Meer info over de GPS tocht.