Activiteiten

Bedevaart naar Handel

Jaarlijks vindt de bedevaart plaats vanuit Valkenswaard naar Handel en terug. De route is 42 kilometer lang. Traditiegetrouw vertrekt het om 06.00 uur op de zaterdag van het voorlaatste volle weekend in juni de voetprocessie vanuit het Brabantse Valkenswaard naar het bedevaartsoord Handel nabij de Peel. Achter het processievaandel aan loopt een lange stoet pelgrims onder begeleiding van harmonie, scouting, EHBO, politie, uitgedoste paarden en huifkarren, als een lang lint door het mooie Brabantse landschap.

Meer info: Handelse processie.

Golfclub Stippelberg

Golfen in de gemeente Gemert-Bakel. Dit kan op Golfclub Stippelberg. Het golfterrein, bestaande uit een 18-holes golfbaan, 9-holes par 3-4 baan, twee oefengreens, twee chippinggreens met bunkercomplexen en een driving range, beslaat zo’n 90 hectare.

Meer info: Golfbaan Stippelberg.

Pelgrims- en Stippelbergroute

De Pelgrims- en Stippelbergroute loopt gedeeltelijk door het Strijbos, Landgoed de Sijp, de Stippelberg (grootste boscomplex van Brabant), de Nederheide en het Grotelse Bos.

Meer info: Pelgrims- en Stippelbergroute

Wandelen in Breuk

Eén van de kenmerkende gebieden in Breuk is boswachterij Sint Anthonis. Wie Sint Anthonis bezoekt, vindt een verrassend gevarieerd landschap. Mooi opgaande bossen, heidevelden met jeneverbessenstruiken en vliegdennen, grasland en akkers.

Meer info: Wandelen in Breuk.

FreeBike

Bij FreeBike kunt u terecht voor motorreizen. Of u nu een cursus volgt bij FreeBike, of een motorvakantie boekt, veiligheid en vaardigheid lopen steeds als een rode draad door alle activiteiten. Op dit moment biedt FreeBike een gevarieerd reisprogramma aan.

Meer info: FreeBike.

Dierenrijk Nuenen

wandelen in de peelIn Dierenrijk maakt u kennis met de leukste én lelijkste dieren van Europa en daarbuiten. Zo zijn er de bruine beren en lynxen in de Alpen, wisenten en wilde zwijnen in het Oerbos en de Aziatische olifanten.

Meer info: Dierenrijk Nuenen.

BillyBird Park Hemelrijk Volkel

wandelen in de peelBillyBird Park Hemelrijk is binnen en buiten plezier voor kinderen én volwassenen. Met een enorme binnenspeeltuin, groot strandbad en allerlei uitdagende attracties.

Meer info: BillyBird Park.

Vliegbasis Volkel

Altijd al iets gehad met vliegtuigen en helikopters? Bezoek dan Vliegbasis Volkel, vlak bij Hotel Handelia. Deze unieke vliegbasis in Volkel bestaat al vanaf de tweede wereld oorlog en is nog altijd in gebruik.

Meer info: Vliegbasis Volkel.