Natuur

De Specht Handel

Sinds jaren vormt Natuur Centrum De Specht, gelegen in het pittoreske dorpje Handel in de gemeente Gemert-Bakel, een ideale plek om te genieten van de natuur die daar in al zijn schoonheid te bewonderen is. Meer info: De Specht.

De Rips bosmuseum

Het nieuwe bosmuseum is, anders dan andere musea, geen gebouw met een kassa. Het is juist een dag en nacht toegankelijke open bosschuur, uiteraard opgebouwd uit hout dat is gekapt in de plaatselijke bossen! Onder het dak van de karakteristieke schuur treft men 20 thematisch panelen met foto’s, topografische kaarten en verhalen over het ontstaan van de Ripse bossen. Meer info: De Rips bosmuseum.

Stippelberg

De omvang van de Stippelberg imponeert. Het is ongeveer 1.000 hectare; dat is bijna 2.000 voetbalvelden groot! In dit gebied vindt u rust en ruimte. In het voorjaar overheersen frisgroene kleuren. In de herfst kleuren de bomen zachtgeel tot bordeauxrood. Mis de winter niet in Stippelberg. Vooral als het een keer heeft gesneeuwd, valt de stilte op. In het oosten is er prachtig zicht vanuit een uitkijktoren. Meer info: Stippelberg.

Bedafse bergen

Natuurlijk mogen de Bedafse Bergen niet ontbreken in de rij van natuurgebieden rondom Uden. Immers, generaties Udenaren hebben hier een deel van hun vrije tijd doorgebracht. Het gebied ligt ten westen van Uden, ongeveer in de driehoek Uden, Vorstenbosch, de Rakt, pal tegen de buurtschap Bedaf aan. Aan die buurtschap dankt het gebied zijn naam; Bedaf zou iets als “verder af, verder weg” betekenen. Het gebied is niet zo groot, u loopt er gemakkelijk in een paar uurtjes door heen. Meer info: Bedafse Bergen.

De Peel

Hotel Handelia ligt aan de rand van een van de grootste natuurgebieden van Nederland namelijk de Brabantse en Limburgse Peel De Peel strekt zich uit van Weert in Limburg tot Grave in Noord-Brabant. Sinds 1930 zijn diverse stukken van de Peel opgenomen als natuurreservaat of aangekocht tot Staatsbosbeheer. Binnen de Peel zijn veel wandelroutes en fietsroutes. Vanuit ons hotel kunt u alle informatie verkrijgen. Meer info: Natuurparken Limburg

De Maashorst

Een van de mooiste plekjes van Brabant is De Maashorst.  Hier vind je rust en veel natuur met vele soorten dieren waaronder de, Wisent, Tauros en Exmoorpony’s. De maashorst is echt een Parel in Brabant waar je lekker actief kan zijn, kan wandelen en fietsen. Meer info: Bezoek De Maashorst