Theater & film

Openluchttoneel in Handel

wandelen in de peelVan oudsher is het dorp Handel ‘het toneel’ altijd gunstig gezind geweest. Al heel vroeg werd hier door de mensen toneel gespeeld. Bij gebrek aan een openluchtterrein werden er zelfs in het processiepark openluchtspelen opgevoerd. Vanuit het toenmalig “Handels Belang” werd dit zeker ook gestimuleerd. Meer info: Openluchttoneel.

Eendracht Gemert

De Eendracht in Gemert is een theater en activiteitencentrum waar cultuur in vol ornaat bloeit. Het theater biedt plaats aan bijna 400 personen en presenteert met een grote regelmaat bekend en onbekend talent. Cabaret speelt daarin een belangrijke rol. Daarnaast treden plaatselijke toneelverenigingen met regelmaat op. Meer info: Eendracht Gemert.

Pathé Helmond

Het filmaanbod van Pathé bestaat uit de belangrijke nieuwe films in diverse genres. Ook de kwalitatief goede Nederlandse films worden in het aanbod opgenomen. Pathé biedt daarbij films aan voor elke leeftijd. Meer info: Pathé Helmond.

Take Ten Servicebioscoop

Take Ten is met zijn vier zalen en 475 stoelen één van de grootste servicebioscopen van het land. Niet alleen in formaat maar ook in inrichting, ambiance en concept is Take Ten een bijzondere bioscoop. Meer info: Take Ten Uden.

Theater Markant

In de nabije omgeving van Theater Markant bevinden zich een groot aantal restaurants waar u voorafgaand aan een voorstelling heerlijk kunt dineren. Wanneer u bij uw reservering vermeldt dat u een voorstelling in Theater Markant gaat bezoeken én op tijd (meestal rond 18.00 uur) in het restaurant bent zal getracht worden uw maaltijd op tijd te serveren. Meer info: Theater Markant.

Theater De Blauwe Kei Veghel

Theater de Blauwe Kei biedt voorstellingen in de genres cabaret, muziek, toneel, kindervoorstellingen, dans en Filmhuis. Regelmatig zijn er inleidingen en workshops rond (toneel)voorstellingen. Meer info: Theater De Blauwe Kei.